fredag 13. juni 2008

Oppdretteren

En oppdretter er en som tørster etter kunnskap og ALDRI kan alt

En oppdretter er en som ofrer alle personlige interesser, penger, tid, vennskap og en fremtid med fine tapeter og hele møbler.
Han/hun gir opp drømmen om en lang og luksus båtcruise mot å få reise på utstillinger med hunden. Oppdretteren klarer seg uten søvn (men ikke uten kaffe) ved planlegging av kommende kull eller våke over en snart fødende tispe. Og etter valpingen overvåkes de i flere døgn for den minste lyd eller pip fra valpene

Oppdretteren avlyser middagsinvitasjonen for at tispa skal føde eller at valpene skal ha mat kl 20. Han/hun har ingen ting imot fostervann og gir munn mot munn metoden til en nyfødt valp med pusteproblemer.

En oppdretters kne er en fantastisk plass der champions og vinnere en gang har ligget og sovet.
En oppdretters hånd er sterk, men myk og aldri så forsiktig som når den stryker den lille våte nyfødte valpens nese.
En oppdretters skuldre er ofte belastet av harde ord og “skittprat” fra andre mennesker, men sterke nok til å holde opp tyngden av tusen bedragelser og mye frustrasjon
En oppdretters arm klarer alltid å svinge vaskemoppen bære flere valper eller gi en hjelpende hånd til nybegynnere
En oppdretters ører er iblant røde og har en merkelig form, fordi telefonen har vært trykt mot øret en lang stund, ofte døv av all kritikk, men allikevel høres den minste lyd fra valpekassen.
En oppdretters øyer er røde og hovne av stamtavle-forskning og iblant blind for sine egne hunders feil og mangler. Men de er aldri så tydelige som når det kommer til andres hunder og leter etter den perfekte kombinasjonen.
En oppdretters hjerte er alltid på rett plass, det er ofte knust men slår hardt med håp for fremtiden.

Ingen kommentarer: